Klarälvsdiscen 2015

april 14th, 2015Kommentering avstängd

Klarälvsdiscen

Nu drar vi åter igång vår klubbtävling Klarälvsdiscen som är öppen för alla. Tävlingen kommer att bestå av 16 deltävlingar som förläggs till onsdagar kl. 18 mellan april och september, se fullständigt schema nedan! Samtliga deltävlingar kommer att annonseras i förväg på Facebook.

SCHEMA:

Deltävling 1 – 22 april

Deltävling 2 – 6 maj

Deltävling 3 – 13 maj

Deltävling 4 – 20 maj

Deltävling 5 – 27 maj

Deltävling 6 – 10 juni

Deltävling 7 – 17 juni

Deltävling 8 – 24 juni

Deltävling 9 – 1 juli

Deltävling 10 – 15 juli

Deltävling 11 – 29 juli

Deltävling 12 – 5 augusti

Deltävling 13 – 12 augusti

Deltävling 14 – 19 augusti

Deltävling 15 – 26 augusti

FINAL – 9 september

Anmälan sker på parkeringen vid ettans utkast mellan kl. 17:40-18:00. Vid alldeles för dåligt väder, framför allt sent på hösten, så kan tävlingen ställas in. Detta meddelas isåfall på Facebook senast kl. 16:00.

Vi kommer att spela samtliga 18 hål per deltävling. De olika klasser vi erbjuder er att deltaga i är följande:

OPEN – För de som tränar och tävlar regelbundet
PLAY FOR FUN – Nybörjare/de som spelar lite mer oregelbundet
JUNIOR –
Ungdomar upp till 18 år

Avgifter:

Open/PFF – 10 kr för medlemmar/20 kr för icke medlemmar

Junior – Gratis för medlemmar!/10 kr för icke medlemmar

Säsongspotten fördelas enligt: Open delar på 60% av den totala potten. Denna fördelas så att 1:an får 50%, 2:an får 30% och 3:an 20%. Junior delar på 30% av den totala potten i form av ett varupris. Denna fördelas så att 1:an får 50%, 2:an får 30% och 3:an får 20%. Vinnaren i PFF erhåller ett varupris motsvarande 10% av den totala säsongspotten. Prisutdelning kommer att ske efter finalen avslutats.

Poäng kommer att utdelas i förhållande till din placering och antalet deltagare, enligt samma system som används på flertalet tourer runtom i Sverige. 100 poäng till den med lägst score, 100-(100/antalet deltagare) poäng till näst lägsta score, o s v oavsett klasstillhörighet. Särspel tillämpas endast för att få fram en ensam segrarare i deltävlingen, genom s k sudden death över 3 hål. Skulle det då inte vara avgjort tillämpas CTP på det därpå följande hålet. Övriga delade placeringar erhåller poängen för den placering de delar.

De tio bästa poängen räknas med i slutställningen. För att skilja två spelare med samma slutpoäng åt räknas först antalet vunna deltävlingar, varefter 11:e bästa poängen jämförs, därefter 12:e osv.

Vi kommer även att starta upp en Ace-pott för Klarälvsdiscen. Det kostar 10kr att vara med och den som först lyckas med ett Ace (och har betalat in till Ace-potten för den deltävlingen) får hela potten. Skulle två deltagare lyckas göra Ace under samma deltävling (oavsett när eller på vilket av de 18 hålen), så delar de på potten. Efter 15:e deltävlingen kommer kvarvarande Ace-pott att stå på spel i ett s k Ace-race, där samtliga deltagare som bidragit till Ace-potten kommer att få chansen. I finalen kör vi ingen Ace-pott.

VARMT VÄLKOMNA TILL KLARÄLVSDISCEN 2015

« Årsmöte 2015, 14 April
Mälartouren 2 maj »

Kategoriserat under

Nyheter

Klarälvens Discgolfklubb

Välkommen till den officiella hemsidan för Klarälvens Discgolfklubb i Forshaga. Här finner du information om banan, medlemsskap mm.

Vädret i Forshaga

klart.se

Kategorier